بررسی اندروید باکس H96 مدل Max rk
اندروید باکس H96 Max-rk محصولی از برند نوپای H96 است . این محصول از نظر ظاهری بسیار ساده و زیبا طراحی شده است. H96 Max-rk دارای سیستم عامل اندروید 6، پردازنده مرکزی قدرتمند 6 هسته ای CPU Rockchip-3399 و پردازنده گرافیکی Mali-T860، حافظه سیستمی 4 گیگابایت، حافظه ذخیره سازی 32 گیگابایت، شبکه (WiFi Dual(2.4/5.8Ghz، پورت LAN گیگابیتی، بلوتوث ورژن 4.0 و پشتیبانی از فرمت ویدئویی 4K@60fps می باشد. این اندروید باکس حتی برای مقاصد گیمینگ نیز گزینه ی مناسبی می باشد.
اندروید باکس H96 Max-rk به لطف به کارگیری پردازنده مرکزی قدرتمند 6 هسته ای CPU Rockchip-3399 و پردازنده گرافیکی Mali-T860، حافظه سیستمی 4گیگابایت DDR3 و همچنین بهره گیری از پایداری و ثبات عالی کارکرد اندروید ورژن 6 موفق به کسب امتیاز نهایی 75432 در تست معتبر معیار سنجی در راستای بررسی بازدهی (بنچ مارک) Antutu شده است که نشان دهنده ی بازده عملکردی بالایی می باشد.
حافظه سیستمی 4گیگابایتDDR3 ، تضمینی برای پایداری و روان تر کار کردن این محصول در اجرای اپلیکیشن ها، برنامه های کاربردی و بازی ها می باشد. عملکرد این حافظه تجربه کارکردی بسیار سریع را به ارمغان می آورد.
حافظه ذخیره سازی32گیگابایتeMMc امکان نصب برنامه های کاربردی، اپلیکیشن ها و بازی های زیادی را فراهم می کند که در مقایسه با مدل های مشابه با حافظه ذخیره سازی 8گیگابایتی، عملکردی بسیار سریع تر در راستای لود و اجرای برنامه های کاربردی، اپلیکیشن ها و بازی ها ارائه می دهد.
این محصول با دو پیکر بندی حافظه سیستمی و ذخیره سازی متفاوت 2/16 و یا 4/32 به بازار عرضه شده است.
در تی وی باکس H96 Max-rk از پردازنده 6 هسته ای مرکزی Rockchip-3399 با قابلیت پردازش 64 بیتی استفاده شده است.
در ساختار داخلی این پردازنده شگفت انگیز از 2 هسته ی پردازشی بر پایه معماری ARM Cortex A72 با فرکانس حداکثر تا 2Ghz و 1MB حافظه ی کش (Level 2 (Cache در راستای انجام پردازش های سنگین به همراه 4 هسته ی پردازشی با فرکانس 1.5Ghz برای پردازش های عادی در راستای کاهش مصرف انرژی، تولید حرارت کمتر، مبتنی بر معماری Cortex-A53 و 512KB حافظه ی کش (Level 2 (Cache استفاده شده است. همچنین کمک پردازنده ی NEON در بطن این پردازنده جا گرفته است. این ترکیب پیچیده محصول استفاده از معماری ARM big.LITTLE می باشد.
فن آوری NEON برای بهبود تجربه چند رسانه ای کاربر با سرعت بخشیدن به رمزگذاری و رمزگشایی صوتی و تصویری، رابط گرافیکی کاربر، گرافیک 2D و 3D و یا بازی ها ابداع شده است. نئون می تواند الگوریتم های پردازش سیگنال و توابع را برای سرعت بخشیدن به برنامه های کاربردی مانند پردازش صوتی و تصویری، تشخیص صدا و چهره، دید کامپیوتری و یادگیری عمیق ماشینی تسریع بخشید.
دید کامپیوتری شامل روشهای مربوط به دستیابی تصاویر، پردازش، آنالیز و درک محتوای آنها است. دید کامپیوتری یا همان بینایی ماشینی را میتوان یکی از مصادیق و نمونههای بارز زمینهٔ مادر و اصلیتر کاوشهای ماشینی دادهها بهحساب آورد که در آن دادهها تصاویر دوبعدی یا سهبعدی هستند، که آنها را با استفاده از هوش مصنوعی آنالیز میکنند.
ARM big.LITTLE یک معماری محاسباتی ناهمگن است که توسط ARM Holdings توسعه داده شده است، به مفهوم ترکیب استفاده از پردازنده با سرعت کمتر (LITTLE), جهت صرفه جویی در مصرف انرژی و تولید حرارت ناچیز در کنار پردازنده با سرعت بیشتر (big) , در راستای بازده بالاتر.
محاسبات ناهمگن اشاره به سیستم هایی است که از یک نوع پردازنده یا هسته استفاده می کنند. این سیستم ها کارایی یا بهره وری انرژی را افزایش می دهند نه فقط با اضافه کردن همان نوع پردازنده ها، بلکه با اضافه کردن متقابل پردازنده های متفاوت، معمولا شامل قابلیت های پردازش تخصصی برای انجام وظایف ویژه.
Cache به طور کلی به مفهوم، حافظه ای برای ذخیره سازی موقت داده ها و دسترسی و استفاده سریع از آنها در آینده می باشد. حافظه کش یا حافظه پنهان/نهان، حافظه ای بسیار سریع از نوع SRAM می باشد که برای جبران تاخیر زمانی انتقال اطلاعات مابین پردازنده مرکزی و حافظه داخلی، به کار می رود.این گونه از حافظه از سال 1980 تا کنون در داخل پردازنده ی مرکزی وجود داشته، کش حافظه ای با ظرفیت کم و در عین حال بسیار سریع و گران قیمت تر از حافظه های داخلی می باشد که همواره بخشی از اطلاعات موجود در حافظه ی داخلی را در خود نگهداری می کند تا پردازنده مرکزی در صورت نیاز با سرعت بسیار بیشتری نسبت به حافظه ی داخلی آن اطلاعات را از حافظه ی کش بازخوانی کند.
SRAM کوتاه شده عبارت، Static Randm Access Memory می باشد. این نوع از حافظه نیاز به رفرش کردن اطلاعات درون خود ندارد، زیرا از مکانیزم نگهداری بیت داده ی ویژه ای استفاده می کند، به گونه ای که برای نگهداری هر بیت از 6 ترانزیستور (که به طور معمول 4 ترانزیستور برای نگهداری اطلاعات بوده و وظیفه ی 2 ترانزیستور دیگر کنترل صحت اطلاعات نوشته و خوانده شده می باشد) در SRAM استفاده می شود، در نهایت مجموع این ترنزیستور ها تشکیل یک رجیستر (ثبات) به نام Flip Flop را می دهند. SRAM یک نوع حافظه RAM است که طبیعتا مثل حافظه های RAM دیگر یک نوع حافظه فرار یا volatile است و این بدین معناست که با رفتن برق از داخل این حافظه اطلاعات موجود در آن نیز حذف خواهد شد. شاید قبلا یک SRAM ساده از شش عدد ترانزیستور برای ذخیره سازی هر بیت داده استفاده می کرد اما امروزه SRAM هایی وجود دارند که می توانند از 8 یا 10 یا حتی بیشتر از این تعداد ترانزیستور برای ذخیره سازی یک بیت داده استفاده کنند. زمانی که تعداد ترانزیستورها کاهش پیدا می کند اندازه سلول های حافظه هم کاهش پیدا می کند ، هر کدام از سلول های موجود در یک SRAM می توانند در سه حالت قرار داشته باشند که به ترتیب Read و Write و حالت Standby می باشد. یک سلول زمانی در حالت Read قرار می گیرد که درخواستی به آن ارسال می شود و زمانی در حالت Write قرار میگرد که داده های موجود در آن تغییر کرده باشند ، سلول در زمانی که از آن استفاده نمی شود در حالت Standby قرار می گیرد. برآیند این تکنولوژی، SRAM ها را تبدیل به گزینه ایی بسیار مناسب برای Cache می سازد.
در این اندروید باکس از پردازشگر گرافیکی GPU Mali-860 استفاده شده است. سرعت این پردازشگر حداکثر تا 700Mhz می باشد. Mali-860 بر پایه ی تکنولوژی فوتو لیتو گرافی 28 نانو متری در راستای افزایش بازده و سرعت پردازش اطلاعات، در عین کاهش مصرف انرژی و تولید کمتر حرارت، استفاده شده است. این چیپ گرافیکی قابلیت پردازشی Pixel/Texturing معادل 10.4Gpix/s و همچنین توان محاسباتی 1300Mtri/S را در اختیار کاربر قرار می دهد. در بطن این پردازشگر از موتور پردازشی در راستای رمزگشایی با قالب (H.265 (HEVC و کدک پیشرفته ی VP9 و سازگاری با HDR10, HLG استفاده شده است.
در اکثر GPU ها امروزه، توانایی محاسبه تعداد مثلث ها در یک ثانیه معیاری است برای تشخیص بازده و کارایی پردازشگر گرافیکی. واحد اندازه گیری این قابلیت Mtri/S می باشد به مفهوم میلیون مثلت در واحد ثانیه. GPU ها امروز می توانند به راحتی از عهده محاسبه ی 100 تا 200 میلیون مثلث در ثانیه بر بیایند که این میزان از قدرت محاسباتی مثلث ها، بسیار بیشتر از نیاز پردازشی یک مثلث به ازای هر پیکسل از تصویر با تفکیک پذیری (Full HD (1080P و نرخ 60 فریم در ثانیه می باشد.
به طور کلی GPU ها در مورد محاسبات هندسی هیچگونه اطلاعاتی ندارد. چیپ های گرافیکی نمی توانند روی سطوح منحنی کار کنند. آنها می توانند فقط سطوح مسطح را پردازش نمایند. باری اگر به اندازه کافی سطوح مسطح در اختیار داشته باشند می توانند با کنار هم قرار دادن آنها سطحی مشابه منحنی بوجود آورند و هر چه تعداد این سطوح مسطح بیشتر باشد انحنای سطح حاصل طبیعی تر به نظر می آید البته کار پردازش برای گرافیک هم مشکل تر می شود. در پردازشی که Tessellation خوانده می شود تمامی اشیاء در یک صحنه سه بعدی به سطوح مثلثی شکل شکسته می شوند. همانطور که پیش تر گفته شد افزایش این سطوح مثلثی باعث نمایش بهتر اشیا می شود. یک جسم سه بعدی می تواند متشکل از صدها یا هزاران مثلث باشد. این موضوع همان چیزی است که سازندگان بازی ها در زمان طراحی اشیاء و شخصیت های بازی با آن در گیر هستند به طور نمونه می بایست شخصیت های بازی را به گونه ای طراحی کنند که نه بازی برای اجرا خیلی سنگین باشد ( تعداد سطوح مثلثی زیاد شود ) و نه آنقدر در تعداد آنها صرفه جویی کنند که کاراکترها دارای لبه های تیزی شوند و شکل طبیعی نداشته باشند.
اندروید باکس H96 Max-rk با به کارگیری Wi-Fi Dual 2.4/5.8Ghz و شبکه LAN گیگابیت، امکان جستجو و نمایش آنلاین بسیاری از شبکه ها را با سرعت و پایداری بیشتر و همچنین پخش روان تر محتوای تصویری را فراهم آورده است.
این اندروید باکس قابلیت پخش ویدیو با فرمت 4K@60fps و با استفاده از کدک VP9 را دارا می باشد، که علاوه بر وضوح بالای تصاویر، روشنایی و رنگ ها را بسیار طبیعی تر نمایش می دهد. پشتیبانی از فرمت تصویری HDR ده بیت و HLG در این محصول ، وضوح تصویر بسیار بالا، با عمق رنگ بیشتر، رنگ های طبیعی تر و گستره دینامیکی بالاتر ایجاد می کند.
اندروید باکس H96 Max-rk با پشتیبانی از Wi-Fi Dual Band 2.4/5.8Ghz و به لطف استفاده از پروتکل نسل پنجم 802.11 ac سرعت تبادل اطلاعات تا حداکثر 1300Mbps که سه برابر سریع تر از استاندارد 802.11 n می باشد را در راستای جستجو و نمایش آنلاین محتوای سرویس های تلویزیون تعاملی و اینترنتی، همچنین سرویس های آی پی تی وی و ویدئوی درخواستی، مانند:نت فلیکس، یوتیوب، فیلیمو، نماوا و بسیاری دیگر، با سرعت و پایداری بیشتر در انتقال داده ها و دانلود، پوشش دهی بهتر، به حداقل رساندن تداخل فرکانسی و همچنین امکان پخش روان تر محتوای ویدئویی فراهم می کند.
استفاده از تکنولوژی USB 3.0 و به کارگیری درگاه Type C در این محصول سرعت انتقال داده را تا 10Gbp/S افزایش داده است.
Type C جدید ترین طراحی ورودی USB می باشد که توسط انجمن گسترش دهندگان تکنولوژی USB ارائه و در محصولاتی مانند مکبوک ۲۰۱۵، نسل دوم کروم بوک و چندی دیگر برای اولین بار استفاده شد. این در گاه به گونه ای طراحی شده است که امکان اتصال کانکتور را از هر دو جهت در اختیار کاربر قرار می دهد.
بیشینه ی توان انتقالی که از طریق درگاه USB می تواند به یک دستگاه منتقل بشود بدین ترتیب است که: برای USB 2 حدود ۵۰۰ میلی آمپر یا ۲.۵ وات ، برای USB 3 حدود ۹۰۰ میلی آمپر یا ۴.۵ وات در حالی که در USB Type C این مقدار به ۵۰۰۰ میلی آمپر یا ۱۰۰ وات می رسد، همچنین بیشینه ی ولتاژ خروجی در USB Type C تا 20 ولت یا 100 وات می باشد.
اندروید باکس H96 Max-rk دارای پورت های متنوع برای افزایش کارایی و عملکرد آن می باشد. برخی از این پورت ها شامل: پورت LAN گیگابیتی ، پورت USB 3.0 و Type C ، پورت AV ، درگاه خروجی صدای دیجیتال SPDIF و خروجی HDMI می باشند.
درگاه HDMI ورژن 2.0 در جهت تضمین انتقال بدون وفقه جریان اطلاعات تا 18Gb/S در این محصول به کار رفته است .